AVIZ

Svindeltiltalt kryptobaron: Advokater var involveret i beslutninger

FILE PHOTO: Indicted FTX founder Sam Bankman-Fried leaves the United States Courthouse in New York City

Det skriver Reuters.

Sam Bankman-Fried er stifter af FTX og vidnede torsdag i en retssal i New York uden sagens nævningetings tilstedeværelse.

Han er anklaget for syv tilfælde af svindel, underslæb og kriminel sammensværgelse, skriver AFP.

Selv hævder han at have handlet i god tro.

Bankman-Fried havde dog svært ved at udpege specifikke samtaler, hvor advokater godkendte hans handlinger, skriver Reuters.

– Vidnet har, hvad jeg vil kalde, en interessant måde at besvare spørgsmål på, siger Lewis Kaplan, som er distriktsdommer på Manhattan i New York, ifølge Reuters.

Ifølge dommeren var der flere af Sam Bankman-Frieds svar, der ikke direkte besvarede de spørgsmål, han blev stillet.

Lewis Kaplan havde besluttet, at Bankman-Fried i første omgang skulle vidne, uden at nævningetinget var til stede. Det skyldes, at dommeren vil vurdere, hvilke dele af hans vidnesbyrd, der skal tillades som bevisførelse.

Anklagere i sagen har modsat sig, at Sam Bankman-Fried skal have lov at antyde, at advokaters indblanden i beslutninger viser, at han ikke havde en kriminel hensigt.

Sam Bankman-Fried siger, at FTX’s advokater var med til at udforme kryptobørsens politik for opbevaring af dokumenter.

Derudover hævder Bankman-Fried, at advokater var med til at udforme et system, hvor FTX-kunder satte penge ind på en Alameda-konto, hvorfra han og andre chefer lånte penge.

Det forventes, at Sam Bankman-Fried skal vidne foran nævningetinget fredag.

Lewis Kaplan siger, at han vil overveje, hvorvidt nævningetinget må høre hans forklaring om advokaternes indblanding.

Sagen mod den 31-årige kryptobaron handler primært om kryptobørsen FTX og søsterselskabet Alameda Research.

Hovedtiltalen går på, at Bankman-Fried skulle have suget kunders penge ud af kryptobørsen for at få pengene til at række i Alameda Research.

Sam Bankman-Fried har erklæret sig ikkeskyldig.

I december blev Sam Bankman-Fried løsladt mod kaution, men i august blev han fængslet igen. Det skete, efter dommeren i sagen, Lewis Kaplan, vurderede, at han har forsøgt at manipulere vidner.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere