AVIZ

Svenske børn advares før halloween: Gå ikke i kostumer med våben

LEBANON-HALLOWEEN

Det kan være farligt i forbindelse med den voldsbølge, som Sverige lige nu oplever med mange dræbte i bandeopgør, hedder det.

Politiet præciserer, at advarslen også gælder små børn. Ingen bør gå udendørs i kostumer af den art.

– Det har været tilfældet i flere år. Men den sidste tid er det blevet mærkbart, at forhærdede kriminelle har brugt børn til at udføre vold, siger Johnny Gustafsson fra politiregion Öst.

Det kan være farligt for dem, som går med legetøjsvåben, og det kan skabe problemer for politiet, der bliver varslet om den slags ting, siger han.

Halloweenfesterne finder sted tirsdag i næste uge.

– Jeg synes, at forældre skal hjælpe børnene med at blive klar over, at det kan være upassende, hvis det ser ud, som om man har noget farligt med sig, påpeger Gustafsson.

Hvis halloween fejres inden døre og på afspærrede områder, så det dog fortsat i orden at klæde sig ud og have legetøjsvåben med sig, lyder det fra politiet.

/ritzau/TT

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere