AVIZ

Svensk Nato-ansøgning sendes til godkendelse i tyrkisk parlament

TURKEY-POLITICS-PARTIES

Det oplyser præsidentkontoret mandag.

– Den svenske Nato-tiltrædelsesprotokol blev underskrevet af præsident Recep Tayyip Erdogan 23. oktober 2023 og overdraget til Den Tyrkiske Store Nationalforsamling, skriver Tyrkiets kommunikationsdirektorat på X.

Det fremgår ikke af opslaget, hvornår ratificeringen vil finde sted.

Kun Ungarn og Tyrkiet mangler at ratificere Sveriges optagelse i Nato i deres parlamenter.

Tyrkiet kritiserede længe Sverige for ikke at gøre nok for at bremse Det Kurdiske Arbejderparti, PKK, der er på EU’s terrorliste.

På Nato-topmødet i Vilnius denne sommer sagde Erdogan dog ja til, at Sverige nu kan komme med. Det skete, efter at Sverige blandt andet har strammet sin terrorlovgivning.

Men i de efterfølgende måneder – hvor det tyrkiske parlament blandt andet har været på sommerpause – har det trukket ud med godkendelsen.

Mens Sverige fortsat venter på at kunne tilslutte sig den vestlige forsvarsalliance Nato, så er det sket for nabolandet Finland.

Finland fik ja fra de to sidste lande – Ungarn og Tyrkiet – sidst i marts i år.

Nato består i dag af i alt 31 medlemslande. Danmark er et af de 12 oprindelige medlemslande fra 1949.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere