AVIZ

Supermarkeder anmelder kunder for selvbetjeningstyverier

Fødevarepriserne er steget

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Alene hos Midt- og Vestsjællands Politi håndterer man i øjeblikket 131 anmeldelser om den type butikstyveri, oplyser kredsen.

– Måske tror folk, at det er risikofrit at lave butikstyveri på den måde, men det er det ikke, siger politikommissær Lene Sveigaard.

– Folk nøjes typisk med kun at betale for nogle af varerne, men det betyder jo så, at vi har deres betalingsoplysninger. Så vi skal nok finde frem til dem.

– Så selv om pengene måske er små her i december, så lad være med at falde for fristelsen. Det giver ikke kun en bøde – også en plet på straffeattesten, der kan få stor betydning for en fremover, siger hun i pressemeddelelsen.

Selvbetjeningskasser, hvor kunderne selv skanner deres varer ved en fysisk kasse og derefter lægger dem på en vægtfølsom pakkehylde, har i en årrække været at finde i blandt andet Føtex’ supermarkeder.

Inden for de sidste par år er en anden form selvbetjening blevet udbredt i supermarkederne. Her kan kunderne scanne deres varer løbende med deres mobil og pakke varerne, mens de handler.

Her bliver det kun tjekket ved stikprøvekontroller, om indholdet i indkøbsposerne stemmer overens med de varer, der er blevet skannet.

Politiets foreløbige efterforskning viser, at tyverierne både bliver begået af enkeltpersoner og par. Nogle gange har butikstyvene børn med i supermarkedet, når de forsøger at smugle varer ud uden at betale for dem.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere