AVIZ

Superliga-nedrykker får tidligere Esbjerg-spiller som træner

Superliga: AC Horsens - Lyngby Boldklub
Superliga: AC Horsens - Lyngby Boldklub (Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Det meddeler fodboldklubben på sin hjemmeside.

Han erstatter Jens Berthel Askou, som efter nedrykningen er skiftet til IFK Göteborg.

Den nye Horsens-træner er hentet i svenske Varbergs BoIS FC fra Allsvenskan. Dansk fodbold er ikke fremmed land for Persson. Fra 2000 til 2002 spillede han i Esbjerg.

Fra tiden i Esbjerg kender svenskeren Horsens’ nuværende sports- og talentchef, Niels Erik Søndergård.

– Vi har efter en grundig research valgt Joakim Persson ud fra et stærkt kandidatfelt, og valget er blandt andet faldet på ham, fordi vi skal have en cheftræner, der adskiller sig i forhold til det, vi har, men han skal også videreføre det stærke træningsmiljø og de gode initiativer, der er sat i søen, siger Søndergård til klubbens hjemmeside.

Det tiltaler Søndergård, at Persson ikke har lagt sig fast på et bestemt system.

– Joakim Persson kommer fra en klub, hvor man skal have meget ud af få ressourcer ligesom i AC Horsens, og hans fodboldfilosofi har tiltalt os. Han har en klar idé om, hvad han vil med en aggressiv, fremadrettet spillestil baseret på hårdt arbejde, og han er forholdsvis pragmatisk i forhold til formation.

– Han er ikke fastlåst på et bestemt system, og det passer godt til vores situation lige nu. Han er en rigtig god fyr med værdier, der matcher vores i AC Horsens, og han er både en tydelig leder og en dygtig motivator, siger Søndergård.

Persson ser frem til den nye udfordring i Danmark.

– Efter fem et halvt år hos Varbergs BoIS FC har jeg fået mulighed for at skifte til dansk fodbold, og der venter en spændende udfordring i AC Horsens, der har ambitioner, som matcher mine, siger Persson.

– Jeg har fået et rigtig godt indtryk af den sportslige ledelse og spillertruppen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi sammen kan opfylde klubbens målsætning, siger svenskeren.

/ritzau/

Andre læser også