AVIZ

Derfor skal du huske forsikring til leasing bil, hvis du leaser

Sponsoreret indlæg

Flere og flere er begyndt at lease biler i stedet for at købe dem, da det også giver en vis mængde frihed at kunne skifte bil i ny og næ. Selvom du leaser og ikke køber, er det alligevel vigtigt at huske at købe en forsikring til leasing bil, da der stadig kan ske uheld. Bliv klogere her.

Hvad indebærer en forsikring til leasing bil?

Det er vigtigt at vide, at en forsikring til leasing bil ikke har de samme krav som hvis du ejede en bil. Grunden til dette er, at det stadig er leasings firmaets bil, som du leaser/låner, og de vil derfor selvfølgelig gerne have den tilbage i god stand. Derfor stiller de visse krav til din forsikring til leasing bil, så de kan beskytte deres investering bedst muligt. Forsikringen er nemlig ofte ikke en del af leasingaftalen, og det er derfor vigtigt, at du selv får tegnet en god bilforsikring. Du skal også være opmærksom på, at selvrisikoen kan stige til det dobbelte, hvis du lader dine børn under 26 år køre din leasingbil, og der sker noget med den. Hvis du låner den ud til en person der kører vanvidskørsel, kan du endda få konfiskeret bilen. Tænk derfor altid over, hvem du låner din bil ud til.

Hvad skal jeg have med i forsikringen?

Alle danskere der enten ejer eller leaser en bil, er nødsaget til at have en ansvarsforsikring, da dette er lovpligtigt. Ansvarsforsikringen dækker udgifterne, hvis du skulle komme ud for et uheld, hvor du skader andre mennesker eller deres ting. Udover dette skal din forsikring til leasing bil indeholde en kaskoforsikring og en afleveringsdækning. Kaskoforsikringen dækker skader på bilen, hvis du skulle komme i et biluheld, og afleveringsdækningen dækker skader, du ikke selv havde opdaget, når det er tid til at afleverede din leasede bil tilbage.

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere