AVIZ

Storbritannien kommer med advarsel om forfalsket Novo-medicin

FILE PHOTO: Ozempic is displayed in a pharmacy in Provo

Det sker efter meldinger om “et meget lille antal” indlæggelser.

Det er MHRA, som er den britiske tilsynsmyndighed for lægemidler og sundhedsprodukter, der er kommet med advarslen.

Meldingen kommer, dage efter at flere blev indlagt i Østrig efter at have anvendt formodede falske udgaver af det meget populære lægemiddel.

– Vi råder offentligheden til ikke at bruge nogen som helst forfyldte vægttabspenne, som de måske har købt online, og i stedet rapportere det til os, så vi kan undersøge det og iværksætte de nødvendige tiltag, skriver MHRA.

Nogle af de indlagte patienter fik ifølge MHRA anfald og udviste symptomer på hypoglykæmi. Det er en tilstand, hvor blodsukkeret er så lavt, at det påvirker hjernens funktion.

Det indikerer, at lægemidlet formodentlig indeholder insulin i stedet for Ozempics aktive stof semaglutid.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) advarede i sidste uge om falske injektionspenne i EU og Storbritannien med mærkater på tysk.

Novo Nordisk har advaret om en stigning i udbud af falske versioner af Ozempic såvel som vægttabslægemidlet Wegovy. Begge lægemidler er baseret på stoffet semaglutid.

De er meget efterspurgte både i Danmark og en række andre lande.

Ozempic anvendes mod type 2-diabetes, når forhøjet blodsukker ikke kan kontrolleres tilfredsstillende med diæt, vægttab og motion.

Type 2-diabetes er en kronisk sygdom. De vigtigste årsager til den er arv og livsstil.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere