AVIZ

Rusland: Hamas har besøgt Moskva for at tale om gidsler

TOPSHOT-RUSSIA-POLITICS-UKRAINE-CONFLICT

Her er der blandt andet blevet talt om frigivelse af gidsler.

Det skriver russiske nyhedsbureauer torsdag med henvisning til landets udenrigsministerium.

Det ledende Hamas-medlem Abu Marzouk var ifølge det statsejede russiske nyhedsbureau Tass blandt dem, der deltog i mødet.

– Han deltog i møder i forlængelse af den russiske kurs på vej mod frigivelsen af udenlandske gidsler i Gazastriben, skriver Tass.

Marzouk skal blandt andet have talt om evakuering af russere og andre udlændinge fra Gaza.

Rusland har forbindelser til nøgleaktører i Mellemøsten, heriblandt Israel, Iran, den palæstinensiske selvstyremyndighed og Hamas, som kontrollerer Gaza.

Hamas har også udsendt en meddelelse, hvor Ruslands præsident, Vladimir Putin, og udenrigsministeriet roses for forsøg på at gøre ende på det, som Hamas kalder “Israels forbrydelser, der støttes af Vesten”. Det rapporterer det russiske nyhedsbureau Ria.

Israel har lovet, at det vil tilintetgøre Hamas som modsvar på det angreb 7. oktober fra Hamas, der ifølge Israel dræbte mindst 1400 mennesker.

Israel har som gengæld lanceret voldsomme luftangreb mod Gaza og belejret området. Ifølge det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza er over 7000 blevet dræbt.

Talskvinde for det russiske udenrigsministerium Maria Zakharova fortalte ved et ugentligt pressemøde tidligere torsdag, at også den iranske viceudenrigsminister Ali Baghiri Kani for tiden besøger Moskva.

Dmitrij Peskov, talsmand for den russiske præsident, siger, at der ikke er planer om møder mellem Hamas-delegationen og Putin.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere