AVIZ

Statsligt tv: Kuwaits emir er død – 86 år

FILE PHOTO: State funeral and burial of Queen Elizabeth, Dronning Elizabeth II

Det oplyser det statslige tv i Kuwaits hovedstad lørdag.

Emiren havde været indlagt på et hospital siden slutningen af november.

De statslige medier indstillede lørdag morgen alle almindelige udsendelser og udsendte oplæsninger af vers fra Koranen forud for meddelelsen om emirens død.

– Med stor bedrøvelse og stor sorg meddeler vi, at Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, Kuwaits emir, er død, hed det i en erklæring udsendt på det statslige tv.

Sheikh Nawaf nåede kun at være leder af den olieproducerende stat i tre år.

Han havde forud for sin indsættelse som øverste leder efter sin halvbrors død beklædt en række topposter. Han var forsvarsminister, da Irak invaderede Kuwait i 1990 og udløste en krig, som inddrog en lang række af hære i en international koalition under USA’s ledelse.

34 lande deltog i koalitionen, som havde mandat fra FN til at bekæmpe Iraks besættelsesstyrke, som var ledet af Saddam Hussein.

“Operation Desert Storm”, som var USA’s militære navn for angrebsfasen, blev indledt i august 1990.

Sheikh Nawaf var indenrigsminister, da Kuwaits sikkerhedsstyrker i januar 2005 kæmpede mod militante islamister.

Trods Kuwaits turbulente historie i nyere tid var hans politiske løbebane kendetegnet af en nedtonet stil, og han forblev en populær politisk leder.

Det var i 2006, at Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah blev udnævnt som kronprins af sin halvbror Sabah Al-Ahmad Al-Sabah og han blev emir, da denne døde i september 2020, 91 år.

Den nuværende kronprins er Mishal al-Ahmad al-Sabah, endnu en halvbror, som er 83 år, og der ventes nu at blive udløst mange spekulationer om, hvorvidt Sabah-familien vil bringe en yngre leder til magten.

Sheikh Nawaf var den femte søn af Kuwaits leder i årene 1921 til 1950, Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.

Han indledte sin politiske løbebane som 25-årig, da han blev guvernør i Hawalli-provinsen.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere