AVIZ

Spillere revser Fifa for drænende program til nyt klub-VM

Club World Cup - Fluminense Training, Kong Abdullah

Fifa “mangler at tage hensyn til deltagende spilleres mentale og fysiske helbred,” skriver Fifpro søndag i en pressemeddelelse.

– Spillere tvinges til at præstere i kølvandet på en 11 måneder lang sæson med ringe chancer for at få tilstrækkelig hviletid, inden den efterfølgende sæson starter, lyder det i pressemeddelelsen.

Fifas nye prestigeprojekt, det udvidede VM for klubhold, får deltagelse af 32 klubber, og første udgave skal spilles i USA i sommeren 2025.

Det nye format får dermed deltagelse af langt flere klubber, end man eksempelvis kender det fra det igangværende klub-VM, der lige nu spilles i Saudi-Arabien.

Den udvidede turnering omfatter 63 kampe og kommer til at strække sig over næsten en måned.

Fifpro skriver, at man “gentagne gange har udtrykt bekymring for det stigende arbejdspres”.

– Alligevel er beslutningen om at opskalere en turnering igen blevet introduceret, uden at der er blevet indført de passende sikkerhedsforanstaltninger og uden nogen form for input fra de spillere, som står i spidsen for at drive sportens popularitet og indtjeningsmuligheder med deres evner og arbejdsomhed, lyder det.

Foreningen skriver, at man desuden i marts blev lovet, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe, der skulle se på spillernes trivsel. De løfter er der ifølge Fifpro ikke blevet fulgt op på.

– Forespørgsler fra Fifpro om at søsætte den proces er ikke blevet besvaret, skriver spillerforeningen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere