AVIZ

DMI varsler blæsevejr og vinterlige byger i dagene før jul

DENMARK Danish Meteorological Institute predict wind gusts of storm force

– Jeg vil sige, at det allerede blæser lidt i dag og i morgen. Men det er især torsdag, at det kommer op på varslingskriterier, siger Jesper Eriksen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Lige nu har vi en varsling ude, som varsler stormende kuling, og det er altså muligt, at det kan blive opgraderet til en egentlig storm. Man kan også være heldig den anden vej, at prognoserne skruer lidt ned, siger Jesper Eriksen.

Blæsevejret skyldes et meget kraftigt lavtryk, der ligger nord for landet. Det er i første omgang især de vestlige dele, der får blæst.

– Torsdag og fredag starter vinden med at komme fra vest, og det blæser mest ved kyster med pålandsvind.

– Det er især den jyske vestkyst, der kan få meget vind. Senere torsdag aften og natten til fredag kan vinden komme om i nord og nordvest, siger Jesper Eriksen.

Det kan betyde, at blæsevejr også rammer Nord- og Nordvestsjælland, lyder det fra meteorologen.

Vindstødene kan give problemer med forhøjet vandstand.

– Men det bliver vi klogere på, når vi kommer tættere på, siger Jesper Eriksen.

Det er ifølge DMI endnu for tidligt at sige, præcist hvor kraftig blæsten bliver, men stormfuldt bliver det. Derfor kan instituttet heller ikke give en vurdering af, om forskellige broer kan blive lukket.

– Det er noget, som broerne selv afgør, når vi har bedre styr på detaljer.

– Men i hvert fald – hvis man har noget, man skal sikre og ud at købe en masse julegaver, så er det nok en god idé at gå i gang i god tid, siger Jesper Eriksen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere