AVIZ

Silkeborg præsenter stort millionoverskud: Det er historisk

Superliga Brøndby IF - Silkeborg IF
Superliga Brøndby IF - Silkeborg IF (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Bronzemedaljer, deltagelse i Conference League og rekordsalg af spillere har ført til et historisk godt regnskab, skriver klubben på sin hjemmeside.

I løbet af regnskabsåret omsatte Silkeborg IF Invest A/S for 172,6 millioner kroner og leverede et overskud før skat på 106,4 millioner kroner. Overskuddet 92,5 millioner større end i 2021.

– Vi rutter normalt ikke med superlativerne i vores finansielle udmeldinger, og der skal en del til, før vi kalder vores resultat for “meget tilfredsstillende”.

– Det kan dog ikke være anderledes i forhold til regnskabsåret 2022, hvor vi realiserede et historisk rekordresultat, siger administrerende direktør Kent Madsen.

Selskabets driftsresultatet lander i et plus på 88,8 millioner og er især hjulpet på vej af transferoverskuddet, som beløber sig til godt 42 millioner kroner.

I løbet af 2022 solgte Silkeborg blandt andre Nicolai Vallys, der skiftede til Brøndby, mens Rasmus Carstensen blev solgt til belgiske Genk.

Det fornemme resultat har blandt andet betydet, at bestyrelsen har fundet plads til at give sin administrerende direktør en klækkelig bonus. Kent Madsen kan foruden sin årsløn således sætte 3,3 millioner kroner ind på kontoen.

Også økonomidirektør Claus Christensen er blevet tildelt en bonus. Den lyder på 1,5 millioner kroner.

Silkeborg IF Invest A/S udgøres af tre forretningsben. Fodbold, ejendomme samt hotel & konference. Fodbolddelen bidrog til overskuddet før skat med 70,8 millioner kroner.

– I fodboldforretningen har vi realiseret flere rekordsalg, vi erobrede de første medaljer i 21 år, og vi kvalificerede os til europæisk gruppespil, hvor vi ud over meget store oplevelser også fik en god økonomi ud af deltagelsen, siger Kent Madsen.

– Vi satte en all time-rekord for tilskuergennemsnittet, og vi glæder os over en flot tilstrømning af nye og fastholdelse af stort set alle sponsorer, mens også tv-indtægterne er på et helt nyt niveau, siger Kent Madsen.

Silkeborg forventer i 2023 et overskud før skat på mellem nul og ti millioner kroner.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere