AVIZ

Nina Rask, Hjalmer og Fanny Bornedal er værter ved ‘EchoPrisen’

Hjalmer, Nina Rask og Fanny Bornedal er årets værter ved 'EchoPrisen'. (Foto: Fiona Aagaard/Amalie Resen/TV 2)
Hjalmer, Nina Rask og Fanny Bornedal er årets værter ved 'EchoPrisen'. (Foto: Fiona Aagaard/Amalie Resen/TV 2)

Pressemeddelelse

17.3.2023 10:00:00 CET | TV 2 Danmark

Vi fejrer lanceringen af TV 2 Echo med en kæmpe fest i K.B. Hallen 30. marts, når ‘EchoPrisen’ for første gang hylder alt det og alle dem, der er brudt igennem lydmuren, har gjort en forskel og samlet os i det forgangne år.

– I en tid med mange valg, mange indtryk og holdninger, oplever vi stadig nogen og noget, der bryder igennem mængden, der rører os, flytter os og samler os. Det er med afsæt i alt det, der har haft betydning for den danske ungdom det seneste år, at TV 2 Echo hylder de største, vigtigste og mest betydningsfulde inden for musik, lyd, sociale medier, tv og fiktion ved ‘EchoPrisen’, siger TV 2-redaktør Peter Toldberg.

Fælles for årets værter, Nina, Hjalmer og Fanny, er, at de alle er vant til at stå på en scene.

Hjalmer (27) står blandt andet bag store hits som ‘Kom Sommer’ og ‘Kongespil’ og har optrådt på tonsvis af scener i hele Danmark med sin musik. I en alder af 22 år er Fanny Bornedal allerede et anerkendt navn i film- og tv-branchen. Hun har flere gange været nomineret til en Robert og har senest medvirket i DR-dramaserien ‘Carmen Curlers’ (2022) og filmen ‘Skyggen i mit øje’ fra 2021. Nina Rask (25) har stået både foran kameraet i DR-serien ‘Too Sune’ og siddet bag mikrofonen i podcastserierne ‘Hvor regnbuen ender’ og ‘Funny Guy’, der hver især tager udgangspunkt i LGBT+- og comedymiljøet. Nina Rask modtog desuden prisen som ‘Årets LGBT-person’ ved Danish Rainbow Awards i 2022.

Alligevel er det en hel ny rolle, de tre værter indtager, når de skal lede publikum og seere gennem aftenen i K.B. Hallen. De skal blandt andet præsentere os for fantastisk musik fra nogle af tidens største, danske stjerner såsom Drew Sycamore, Artigeardit, Blæst, Medina og Lamin.

En vigtig hyldest

Til ‘EchoPrisen’ uddeles otte priser i kategorierne ‘Dem vi hører’, ‘Dem vi ser’ og ‘Dem vi deler’. Fælles for de nominerede er, at de har samlet os om festen, den fælles samtale og gjort en forskel, der har betydet noget særligt i 2022. Til festen i K.B. Hallen vil Echo give dem den tak, de fortjener, og overrække priserne til dem, danskerne har stemt på.

Hvem gjorde en forskel for dig i 2022? Sæt din stemme på din favorit

Ud over de otte priser byder aftenen også på uddelingen af det nystiftede EchoLegatet på 100.000 kroner.

Legatet overrækkes til en person, der enten gør en ekstraordinær indsats for unge via et konkret projekt, eller en der kæmper for en specifik sag, som ændrer eller kan ændre noget for alle os andre. EchoLegatet er personligt og tildeles ikke en organisation.

Blandt de nominerede til de tre priser ‘Årets hit’, ‘Årets lyd’ og ‘Årets musiker’ er blandt andre Andreas Odbjerg, Jada, Blæst samt podcastene ‘Bandeland’ og ‘112 for knuste hjerter’.

I kategorien ‘Dem vi ser’ uddeles også tre priser: ‘Årets fiktion’, ‘Årets tv’ og ‘Årets skuespiller’. TV 2 Echo hylder også ‘Årets forbillede’ og ‘Årets klip’ i kategorien ‘Dem vi deler’. Se den samlede liste over de nominerede til ‘EchoPrisen’ nedenfor.

Der er tale om en demokratisk afstemning, hvor det er danskerne, der bestemmer, hvem der løber med statuetterne. Afstemningen sættes i gang fra 17. marts på www.echoprisen.dk.

‘EchoPrisen’ finder sted i K.B. Hallen torsdag 30. marts og kan ses på TV 2 Echo og TV 2 Play søndag 2. april.

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere