AVIZ

Seks personer meldes såret efter eksplosion i egyptisk grænseby

Egyptian President Abdel Fattah al-Sisi inspects the Egyptian military units in Suez

Det rapporterer den egyptiske tv-station al-Qahera.

Taba ligger ved grænsen mellem Israel og Egypten omkring 200 kilometer syd for grænsen mellem Egypten og Gazastriben.

Ifølge al-Qahera har eksplosionen relation til konflikten mellem Israel og Hamas. De seks personer skal være overfladisk såret.

Billeder fra stedet offentliggjort af lokale medier viser ifølge al-Qahera en ødelagt bygning og køretøjer, der er sprunget i luften.

Onsdag besøgte Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi egyptiske styrker i byen Suez. Her sagde han ifølge AFP, at de “altid skal være klar”.

Egypten har ofte optrådt som mægler i konflikter mellem Israel og Hamas i Gaza. Også siden Hamas udførte et blodigt overraskelsesangreb på Israel 7. oktober, har Egypten ageret som mægler.

Hamas’ angreb har kostet mindst 1400 mennesker livet ifølge det israelske militær (IDF).

Israel har siden gennemført adskillige luftangreb i Gazastriben. Angrebene har kostet over 7000 mennesker livet, siger sundhedsmyndigheder i Gaza.

Ingen af dødstallene er bekræftet af uafhængige kilder.

Israel har desuden indført en omfattende blokade af Gaza, hvilket indebærer, at enklaven er afskåret fra at modtage mad og brændstof.

I forhandlingerne om, hvorvidt der skal bringes nødhjælp ind til palæstinensere i Gazastriben, har Egypten også spillet en central rolle.

Den eneste grænseovergang til Gazastriben, som ikke er kontrolleret af Israel, er nemlig den, der adskiller Egypten fra den palæstinensiske enklave.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, sagde 18. oktober, at man ville tillade et begrænset antal lastbiler med nødhjælp at kører over grænseovergangen Rafah ind i Gazastriben.

Siden er der kommet en smule nødhjælp ind i enklaven, men det er dog langt mindre, end hvad FN anser som nødvendigt.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere