AVIZ

SAS-bejlere har tjent milliarder i højsæsonen

FILES-NETHERLANDS-FRANCE-AVIATION-AIRBUS

Den fransk-hollandske luftfartskoncern Air France-KLM har nemlig tjent mere end syv milliarder kroner i tredje kvartal.

Det viser kvartalsregnskab, der dækker højsæsonen juli, august og september. Regnskabet er blevet lagt frem fredag morgen.

I regnskabet nævnes det aktuelle bud, som Air France-KLM har afgivet på SAS sammen med en række andre investorer – herunder den danske stat.

Hvis buddet godkendes, står koncernen til at opnå en ejerandel i SAS på 19,9 procent. Det svarer til en samlet investering på 1,1 milliard kroner.

– Ved at investere i SAS agter vi at forbedre vores tilbud og øge vores tilstedeværelsen i Norden, siger Benjamin Smith, der er topchef i Air France-KLM.

Air France-KLM vil efter to år have muligheden for at øge sin ejerandel i SAS. Det gentager koncernen i regnskabet fredag.

Tidligere har Berlingske beskrevet, at den fransk-hollandske koncern på sigt kan ende med at sidde på mere end halvdelen af aktierne i SAS.

Den samlede investering i SAS lyder på 12,9 milliarder svenske kroner. Ud over Air France-KLM og den danske stat er også investeringsselskabet Castlelake og Lind Invest en del af buddet.

Af hensyn til tidspresset i processen med at undgå en SAS-konkurs kunne Air France-KLM ikke tegne sig for en større andel her og nu, fordi det ville kræve godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Det er uklart, hvem der i givet fald skulle sælge deres andel af SAS til Air France-KLM, hvis koncernen vælger at købe flere aktier om to år.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere