AVIZ

Sag om fodboldvold for landsretten er over tre år gammel

Østre Landsret skal behandle Lars Findsens appel om løsladelse

Derfor skal staten betale sagens omkostninger uanset dommens udfald.

Det siger Michael Harms, som forsvarer en af mændene, en 28-årig mand, i Østre Landsret torsdag.

– Tre år og fire måneder er lang tid i et ungt menneskes liv. Det bør ikke ske, og det kan der selvfølgelig være mange grunde til. Men det er jo ikke min klients grunde, siger han i retten.

I 2021 dømte Københavns Byret de tiltalte mellem tre og fem måneders fængsel, hvoraf to af dommene blev gjort betingede.

Michael Harms slutter sig til koret af forsvarere, der bemærker sagens lange behandlingstid. Det er uklart, hvorfor det har taget så lang tid at få sagen for retten.

De 11 mænd er i alderen 22 til 39 år og var på tidspunktet for overfaldet fans af fodboldklubben FC København. Den dengang 16-årige dreng var fan af rivalen, Brøndby IF.

Overfaldet skal være foregået den 12. juli 2020 på Sundevedsgade på Vesterbro før en kamp mellem Brøndby og FCK i Parken.

I retten vises videoer fra vidner og politiet fra stedet.

Omkring 30 maskerede personer kaster med stole, kegler og plastikstolper – tilsyneladende mod hvem som helst. Pludselig løber en flok mod de andre, og konflikten eskalerer.

Videoerne viser en maskeret person blive væltet omkuld og sparket og slået af flere personer samt forsøgt slået med en stol. Derefter forsvinder alle personerne fra stedet.

Forsvarerne og anklagemyndigheden er uenige om det indledende forløb. Flere af forsvarerne påpeger, at deres klienter blev overraskede over den fysiske konfrontation mellem de to grupper, og at gruppen af Brøndbyfans overfaldt FCK-fansene bagfra.

Anklagemyndigheden mener derimod, at optrinet var mere planlagt, og at de tiltalte FCK-fans enten aftalte eller som minimum alle forstod, at de ville overfalde den 16-årige.

Den 16-årige tog ikke til lægen efter overfaldet

Erbil Kaya, der forsvarer en af de tiltalte, understreger i retten, at den 16-årige i 2021 selv blev dømt for at have kastet sten mod flere af de tiltalte.

– Han er lille, men han er i hvert fald stor i munden. Det var han også her i retten, siger Erbil Kaya.

Alle forsvarere har nedlagt påstand om enten frifindelse eller en formildelse af sanktionen.

Kampen mellem Brøndby og FCK 12. juli 2020 endte i øvrigt 0-0. Kun FCK-fans fik lov til at købe billetter til kampen, hvor der var et reduceret antal tilskuere på grund af corona.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere