AVIZ

Russisk general meldes død på sin post i Ukraine

Russian commander Vladimir Zavadsky attends a ceremony in Moscow region

Det drejer sig om den højt dekorerede generalmajor Vladimir Zavadskij, der var næstkommanderende i det 14. russiske hærkorps.

Han har sammen med sin styrker været med, siden Rusland invaderede Ukraine i februar 2022.

Den 45-årige Zavadskij døde “på sin kamppost i den særlige operationszone”, oplyser Aleksander Gusev. Han er guvernør i den russiske provins Voronezj. Den ligger på grænsen til Ukraine.

Han kalder Zavadskijs død et “alvorligt tab”.

Rusland nægter at kalde sit angreb på Ukraine en krig. Det omtales som en “særlig operation”.

Russiske kilder med kontakter i hæren meldte Zavadskij død allerede i sidste uge, efter han havde trådt på en landmine ved fronten. Det var tilsyneladende en russisk landmine, skrev de på beskedtjenesten Telegram.

Zavadskij har tidligere ledet en kampvognsdivision.

Meddelelsen om den russiske generals død kommer, samtidig med at russiske styrker forsøger at indtage Avdijivka. Byen ligger ikke langt fra hovedbyen Donetsk i det østlige Ukraine.

Zavadskij er den syvende russiske generalmajor, der af Rusland meldes dræbt i krigen i Ukraine.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere