AVIZ

Regional stemmesluger genindtager Økonomiministeriet

Venstre holder Landsmøde

Det oplyser Statsministeriet.

Dermed fortsætter Venstre-formand Troels Lund Poulsen (V) som forsvarsminister og vicestatsminister. Han har i en kort periode også været økonomiminister, efter at Jakob Ellemann-Jensen i oktober forlod dansk politik.

Lose indtræder desuden i en række magtfulde udvalg. Hun kommer med i Koordinationsudvalget, hvor de overordnede linjer i regerings politik fastlægges.

Derudover får hun plads i Økonomiudvalget og i Ansættelsesudvalget.

Troels Lund Poulsen udtaler i en pressemeddelelse, at Lose bliver “helt central” for Venstre i regeringen.

– Og hun kommer til at gå ind i mange vigtige dagsordener inden for velfærd og økonomi, siger han.

Stephanie Lose har tidligere været fungerende økonomiminister. Det var hun, mens Jakob Ellemann-Jensen i perioden marts-august i år var sygemeldt med stress.

Dengang udtalte hun, at det ikke var nogen drøm at blive minister. Det var en opgave, der skulle løses, lød det.

Men nu kommer hun altså tilbage i Økonomiministeriet. Hun bliver i et interview på Christiansborg spurgt, om hun hellere ville være et andet sted.

– Nej, altså, jeg har jo truffet en beslutning. Og den har jeg helt selv truffet efter tæt dialog og sparring med andre. Det er min vurdering, at det er det her sted, jeg skal være nu, siger hun.

Stephanie Lose har aldrig været valgt til Folketinget, men har beskæftiget sig med regionalpolitik, som hun har været i siden 2005. Ved det seneste regionalvalg blev hun valgt med 147.485 personlige stemmer.

Det var varslet, at Lose skulle træde ind i regeringen, når hun blev genvalgt som næstformand i Venstre. Det blev hun i weekenden på partiets landsmøde.

Det blev varslet i oktober, hvor hun på Facebook skrev, at farvellet til regionen ville blive med “et tungt hjerte”.

– Som alle kan se, så er mit parti i en udfordret situation. Jeg har derfor været nødt til at træffe en for mig meget, meget svær beslutning.

– Men som næstformand for Venstre – med stor kærlighed til Venstre – mener jeg, det er den bedste beslutning, skrev Lose i opslaget.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere