AVIZ

Regeringen dropper varslet plan om Arne-plusordning

Finansministeren præsenterer 2030-plan

Regeringen vil drøfte tiltag, der kan øge seniorers beskæftigelse. Men det skal ske, samtidig med at der sikres rimelige tilbagetrækningsmuligheder, står der i 2030-planen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer tirsdag 2030-planen. Han understreger, at det skal være attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet:

– Regeringen vil drøfte øget beskæftigelse og værdig tilbagetrækning i den kommende permanente trepartsinstitution, siger han og varsler altså dermed, at det bliver et tema at få flere seniorer til at blive på arbejdsmarkedet i trepartsforhandlinger.

Han erkender, at planerne har skabt usikkerhed. Nu vil regeringen give folk tryghed, siger Wammen.

– Jeg håber, at det initiativ, vi kommer med i dag, kan være med til at give ro, siger han.

Dermed fortsættes der med seniorpension og Arne-pension.

I regeringsgrundlaget lød det, at regeringen ville slå Arne-pensionen og seniorpensionen sammen i en ny ordning, som statsminister Mette Frederiksen (S) har kaldt Arne-plusordningen.

Konkret ville det betyde, at Arne-pensionen ville blive sat op til omkring 15.000 kroner om måneden.

Til gengæld skulle seniorpensionen afskaffes. Den giver op til 19.700 kroner om måneden og har samtidig den fordel, at den kan tildeles tre år tidligere end Arne-plusordning.

En række oppositionspartier er glade for regeringens træk. Det gælder SF, DF og De Konservative.

Alle tre partier ser gerne, at der snart kommer lidt mere forudsigelighed og ro omkring danskernes pension.

Hos Dansk Industri mødes regeringens nye melding dog ikke med begejstring. Det er bekymrende, at planerne i regeringsgrundlaget skrottes, mener vicedirektør i Dansk Industri Steen Nielsen.

– Det vil være meget ærgerligt, hvis regeringen sænker ambitionerne for at beholde flere seniorer på arbejdsmarkedet. Der er nemlig hårdt brug for mere arbejdskraft i både det private og det offentlige, udtaler han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere