AVIZ

Præsident Putin vil placere atomvåben i nabolandet Belarus

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin meets with Belarusian President Alexander Lukashenko outside Moscow
FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin meets with Belarusian President Alexander Lukashenko outside Moscow (Sputnik/Reuters)

Han siger, at der er indgået en aftale med Belarus om at stationere de taktiske atomvåben på nabolandets territorium. Det sker på anmodning fra Belarus.

Ifølge Putin har præsidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, gennem længere tid taget spørgsmålet op om russiske atomvåben på belarusisk jord.

– Vi er blevet enige med Lukasjenko om, at vi vil placere taktiske atomvåben i Belarus, lyder det.

Putin siger, at det ikke vil krænke aftalen om ikke-spredning af atomvåben (NPT).

Han konstaterer, at det er det samme, som USA gør, når det placerer atomvåben hos europæiske allierede.

– Belarus’ anmodning om disse våben fra Rusland er ikke usædvanlig, siger han ifølge Tass.

Rusland har gennem længere tid spillet op til, at Belarus kan få en mere aktiv rolle i den krig, som Rusland har påført Ukraine.

Belarus grænser op til både Rusland og Ukraine.

Taktiske atomvåben har aldrig været anvendt i krig. De er udviklet til at kunne udslette en fjende og dennes militære udstyr på kamppladsen. I modsætning til strategiske atomvåben der kan udslette lande.

Putin har gentagne gange siden den russiske invasion i Ukraine 24. februar sidste år i slet skjulte vendinger truet Ukraine og Vesten med de russiske atomvåben.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere