AVIZ

EU og Tyskland indgår kontroversiel aftale om bilmotorer

Commissioner for Eastern Europe Carsten Schneider visits VW plant in Zwickau
Commissioner for Eastern Europe Carsten Schneider visits VW plant in Zwickau (Hendrik Schmidt/Ritzau Scanpix)

Det er på trods af, at der allerede eksisterer en europæisk aftale om, at brændstofmotorer i nye biler skal være udfaset i 2035.

Det skulle være med til at sikre, at EU vil være en klimaneutral økonomi i 2050.

– Vi har fundet en aftale med Tyskland om den fremtidige brug af e-brændstof, skriver EU-Kommissionens miljøkommissær, Frans Timmermans, på Twitter.

Han fortæller, at parterne nu vil arbejde videre for at få vedtaget nye CO2-standarder for biler.

Den tyske regering støttet af den tyske bilindustri overraskede allerede tidligere på måneden, da man i sidste øjeblik blokerede for den aftale, der allerede i efteråret blev vedtaget af EU’s besluttende organer.

Tyskland står ikke alene. Også Italien, der er et stort bilproducerende land, har ønsket at udskyde udfasningen af benzinmotorer.

/ritzau/dpa

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere