AVIZ

Personale flygter med babyer i kuvøser efter ny bandevold i Haiti

Haiti-Hospital-Takeover

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der var vidne til, at sundhedspersonale forsigtigt forlod hospitalet Centre Hospitalier Fontaine med babyer i kuvøser, mens man kunne høre skud i nærheden.

– Der blev affyret skud mod en glasdør på hospitalet nær fødeafdelingen, siger læge på hospitalet Jean-Baptiste Loubents.

– Vi besluttede, at vi i sådan en situation var nødt til at evakuere patienterne.

Hospitalsdirektøren Jose Ulysse har oplyst, at 27 patienter blev evakueret onsdag, mens bandemedlemmer startede ildebrande i nærheden. Desuden blev 19 børn evakueret fra hospitalets daginstitution.

Hospitalet ligger i det fattige og tætbefolkede nabolag Cite Soleil.

Der var tidligere meldinger om, at bandemedlemmer havde indtaget hospitalet og taget patienterne som gidsler. Det har Ulysse dog afvist ifølge nyhedsbureauet AFP.

De seneste udbrud af vold kommer, efter at den lokale bandeleder Iscar Andris døde sidste søndag. Han var stifteren af den berygtede bandealliance G9, som i årevis har været i kamp mod rivalerne GPep.

I dag ledes G9 af Jimmy “Barbecue” Cherizier, der i oktober blev underlagt sanktioner fra FN.

Uddelingen af benzin fra den nærliggende havneterminal Varreux er yderligere blevet sat på pause ifølge en udtalelse fra selskabet bag på X.

Havneterminalen var sidste år lukket i næsten syv uger på grund af en blokade, som G9 havde indført.

Haiti har siden attentatet på præsident Jovenel Moïse i 2021 været plaget af tiltagende uro og bandevold.

FN’s Sikkerhedsråd besluttede i sidste måned at udstationere en multinational politienhed til Haiti for at styrke landets lokale betjente, der er blevet mere eller mindre overrumplet.

Der er dog siden hen blevet sået tvivl om missionens fremtid på grund af modstand fra dens ønskede leder, Kenya.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere