AVIZ

Pensionister og konfirmander indsamler millioner til nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp holder landsindsamling
Folkekirkens Nødhjælp holder landsindsamling (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det viser en foreløbig prognose tidligt søndag aften, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Man havde på forhånd forventet at samle ni millioner kroner ind. Derfor er Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, tilfreds med resultatet.

– Det er et utroligt flot resultat, siger hun i meddelelsen.

– Tusind tak til de frivillige, der gik på gaden for at samle ind, og de frivillige der har arrangeret indsamlinger lokalt og ikke mindst til de mange mennesker, som har givet et bidrag.

I alt var 10.000 frivillige på gaden for at samlet ind for Folkekirkens Nødhjælp. 600 indsamlingssteder var spredt ud over hele landet.

– Jeg har selv tilbragt dagen på et indsamlingssted i Brorsons Kirke i København, hvor stemningen var helt i top.

– Her var FDF’ere, konfirmander, børnefamilier og pensionister. Der var både gengangere og førstegangsindsamlere, som stod i kø for at få en rute og en indsamlingsbøsse, lyder det videre.

Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen lander beløbet på et tørt sted, da der er stor brug for hjælp i en række brændpunkter på tværs af kontinenter lige nu.

– Der er krig i Ukraine, jordskælv i Syrien og sult på Afrikas Horn.

– Det kan virke overvældende, men samtidig er det vigtigt at huske på, at vi i fællesskab kan gøre en forskel, siger hun.

Indsamlerne har i gennemsnit indsamlet cirka 1000 kroner per rute.

Det er eksempelvis nok til at finansiere en nødhjælpspakke med mad og hygiejneartikler til en familie i Ukraine i to uger.

– I Folkekirkens Nødhjælp arbejder vi der, hvor nøden er størst. Vi er vant til at håndtere mange kriser på samme tid.

– Det har vi også valgt at afspejle i årets indsamling, fordi millioner af mennesker har brug for hjælp, og det er uanset, om de bor i Etiopien, Ukraine eller Syrien, lyder det fra generalsekretæren.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere