AVIZ

Pakistans eksleder Imran Khan tiltales for læk af dokumenter

FILE PHOTO: Former Pakistani PM Imran Khan speaks with Reuters during an intervew, in Lahore

Det siger anklager Shah Khawar fra landets nationale efterforskningsagentur.

– Han er blevet tiltalt i dag, og tiltalen er blevet læst højt, lyder det.

Khan er anklaget for at have lækket et fortroligt diplomatisk telegram.

Khan mener, at telegrammet beviser, at USA med støtte fra Pakistans militær medvirkede til, at han sidste år blev væltet som premierminister.

Sagen kommer få måneder efter en korruptionsdom mod den tidligere leder.

I begyndelsen af august fik Khan tre års fængsel for ulovligt at have videresolgt gaver, han havde modtaget som premierminister.

Dommen blev nogle uger senere ophævet af Pakistans domstol.

71-årige Khan har dog fortsat siddet fængslet, mens han efterforskes i den aktuelle sag om læk af fortrolige dokumenter.

Sagen er ifølge nyhedsbureauet AFP langt mere alvorlig end korruptionssagen fra august.

Khans advokater har oplyst, at han risikerer op til 14 års fængsel, hvis han kendes skyldig.

Også den tidligere udenrigsminister Shah Mahmood Qureshi, der er næstformand i Khans parti Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), er blevet tiltalt.

Khan blev tvunget til at gå af som premierminister i april 2022, da han tabte en tillidsafstemning. Han havde inden afstemningen prøvet at forhindre den ved at opløse nationalforsamlingen.

I marts i år forsøgte Pakistans politi at anholde Khan.

Politiet måtte dog droppe det efter af være endt i voldsomme sammenstød med flere af Khans tilhængere. Tilhængerne mener – ligesom Khan selv – at han er offer for en politisk sammensværgelse.

Et par måneder senere – i maj – lykkedes det for politiet at anholde Khan. Her blev han pågrebet af paramilitære styrker i Islamabad.

Nogle dage senere blev Khan dog beordret løsladt af Pakistans højesteret. Den vurderede, at der havde været tale om en ulovlig anholdelse.

Khan blev anholdt igen i begyndelsen af august i forbindelse med sin korruptionsdom.

Khan, der er tidligere cricketstjerne, har været centrum for spændinger i Pakistans politiske miljø siden sit exit som leder i april 2022.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere