AVIZ

Over 100 mister livet i jordskælv i det nordvestlige Kina

Earthquake in Jishishan county, Gansu province

Den lokale regering oplyser, at 397 er blevet såret.

Jordskælvet skete klokken 23.59 lokal tid mandag i en dybde på ti kilometer ifølge Kinas Jordskælvsnetværkscenter (CENC).

Skælvet har en beregnet størrelse på 6,2.

Redningsmandskab er på vej til stedet, mens en arbejdsgruppe, der skal vurdere, hvor slemt området er påvirket, er blevet udsendt, lyder det fra kinesiske statsmedier.

Antallet af savnede efter skælvet kendes ikke.

Området ligger på den nordlige kant af Det Tibetanske Plateau, som er et bjergrigt område.

Området er tektonisk aktivt.

Epicenteret for jordskælvet lå fem kilometer fra grænsen mellem Gansu og naboprovinsen Qinghai. Stærke rystelser kunne mærkes i mange dele af Qinghai-provinsen.

En redningsstyrke på omkring 2200 personer fra provinsens brandvæsen er blevet sendt ud til området. Militæret og politiet er også involveret i redningsarbejdet.

Det oplyser nyhedsbureauet Xinhua.

Området, hvor jordskælvet er sket, er en højtliggende region, hvor vejret er koldt. Det betyder, at redningsindsatsen har fokus på at forhindre sekundære katastrofer, som ikke er direkte relateret til jordskælvet.

Temperaturen i Linxia i Gansu, tæt på hvor jordskælvet er sket, var omkring 14 frostgrader tirsdag morgen.

Meget af Kina kæmper med kolde temperaturer i øjeblikket.

Video og billeder på sociale medier viser murbrokker omkring kollapsede bygninger og beboere, der står uden for deres bygninger efter jordskælvet.

Tirsdag morgen lokal tid er der blevet registreret ni efterskælv med en beregnet styrke på 3,0 eller derover. To af dem havde en beregnet styrke på mindst 4,0, oplyser CENC.

/ritzau/AFP

Andre læser også