AVIZ

Oppositionspartier kræver forudsigelighed om danskernes pension

FV22: Regeringsforhandlinger i Statsministeriet

Hos SF, DF og De Konservative er meldingen dog også, at der nu skal ro og forudsigelighed omkring danskernes pension efter de seneste års forskellige meldinger.

Mette Abildgaard, politisk ordfører for De Konservative, kalder den nu formentlig skrottede Arne-plusordning for en “seniorpension-minus”.

– Tænk en usikkerhed og skræk, man har skabt hos mange mennesker, der havde en forventning om at skulle ind på de her ordninger.

Regeringen planlægger ifølge TV 2 at køre videre som vanligt med seniorpensionen og Arne-pensionen.

– Der trænger til ro og forudsigelighed på det her område. Når det er sagt, kommer vi i Konservative aldrig til at synes, at Arne-pensionen er en god ordning. Den trækker masser af mennesker ud af arbejdsmarkedet, som er i stand til at arbejde, siger hun.

Seniorpensionen, som blev indført i 2020, står i regeringsgrundlaget for SVM-regeringen til at blive lagt sammen med Arne-pensionen til en Arne-plusordning. Det ville betyde, at Arne-pensionen sættes op til omkring 15.000 kroner om måneden.

Til gengæld skulle seniorpensionen afskaffes. Den giver op til 19.700 kroner om måneden og har samtidig den fordel, at den kan tildeles tre år tidligere end Arne-plusordning.

De tidligere udmeldte planer om at droppe seniorpensionen har mødt kritik fra oppositionen, hvorefter regeringen tidligere har erkendt, at det ikke er sikkert, at den har fundet “den perfekte løsning”.

Derfor er SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, en glad mand.

– Danskerne fortjener ro, men de fortjener først og fremmest forbedringer, siger han.

Hos Dansk Folkeparti ser gruppeformand Peter Kofod regeringens træk som “en tilnærmelse til DF’s position”.

– Jeg frygter, at den her vedvarende diskussion om tilbagetrækning gør folk derude utrygge. Og at mange danskere er bekymrede for, hvornår de kan regne med at komme af arbejdsmarkedet.

– Jeg håber et eller andet sted, at man kan lave en løsning med tryghed mange år frem for danskerne, siger Peter Kofod.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere