AVIZ

Ombudsmanden vil se interne dokumenter bag de nye ejendomsvurderinger

Folketingets nye ombudsmand Niels Fenger Folketingets ombudsmand Niels Fenger i København, onsdag den 4. december 2019.

Helt konkret vil Ombudsmanden blandt andet have udleveret interne dokumenter for at afdække, om styrelsen kendte til fejl på forhånd, og om styrelsen gjorde nok for at rette op på dem inden offentliggørelsen.

Det skriver B.T.

De nye ejendomsvurderinger er blevet kritiseret for at ramme skævt og konsekvent pålægge grunde en for høj beskatning.

Det fik tidligere på efteråret Folketingets Ombudsmand til at iværksætte en undersøgelse af ejendomsvurderingerne og det nye system.

Vurderingsstyrelsen sendte den 13. oktober en redegørelse til Ombudsmanden, som dog har fulgt op med en række nye spørgsmål.

I et brev til Vurderingsstyrelsen skriver ombudsmand Niels Fenger ifølge mediet, at han vil have udleveret “interne evalueringer af offentliggørelsen af de foreløbige vurderinger”.

– Jeg beder således Vurderingsstyrelsen om at forklare baggrunden for, at sådanne forhold ikke blev afdækket i forbindelse med udviklingen og test af it-løsningen, men først på baggrund af de mange klager og medieomtaler efter offentliggørelsen af de foreløbige udmeldinger, skriver Niels Fenger til styrelsen.

/ritzau/

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere