AVIZ

Østrig indleder sag mod det tidligere politiske stjerneskud Kurz

AUSTRIA-POLITICS-CORRUPTION-JUSTICE

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Kurz er den mest højprofilerede person, der er under anklage i sagen.

Det er også første gang i over tre årtier, at der bliver indledt en retssag mod en tidligere østrigsk kansler. Det skriver AFP.

Den i dag 37-årige Kurz er tiltalt for at have afgivet falsk forklaring over for en undersøgelseskommission i juni 2020.

Kommissionen undersøgte en mistanke om korruption i den daværende kanslers konservative parti, ÖVP, og højrepartiet FPÖ.

Kurz selv fastholder, at han er uskyldig.

– Jeg håber på en retfærdig proces og på, at beskyldningerne i sidste ende bliver modbevist, sagde han onsdag, før han gik ind i retten.

Kurz blev engang hyldet blandt Europas konservative vælgere som et stort politisk stjerneskud. Som blot 31-årig blev han valgt som kansler og blev dermed verdens yngste demokratisk valgte regeringsleder.

Siden da er han dog blevet ramt af beskyldninger om korruption. De førte til, at han for to år siden trak sig fra kanslerposten.

Han er blandt andet blevet beskyldt for at betale sig til god medieomtale.

I onsdagens retssag lyder anklagen, at han over for undersøgelseskommissionen nedtonede sin egen indflydelse på udvælgelsen af en ny leder af et statsejet selskab. Det skriver AFP.

Anklager Gregor Adamovic sagde i sine indledende bemærkninger, at “intet blev vedtaget uden Kurz”. Det lød desuden, at Kurz skal have “løjet til den brede offentlighed” og have “haft et ønske om at skjule sandheden”.

Anklagerne planlægger at indkalde omkring 20 vidner i sagen.

Foruden Kurz er to personer tiltalt i retssagen.

Selv om Sebastian Kurz har trukket sig fra politik i Østrig, fylder han stadig meget i landet. Senest er der stort set på samme tid blevet udgivet tre forskellige film om hans politiske karriere, skriver AFP.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere