AVIZ

Nu er i alt 14 mænd dømt i sag om kokain i container

Politi
Politi (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

To af mændene har i Københavns Byret onsdag aflagt tilståelse og er blevet idømt fængsel i henholdsvis otte og syv år.

Det oplyser National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

Containeren blev oprindeligt afskibet i Brasilien, men undervejs mod Danmark opdagede myndighederne i Bremen, at den foruden lovlige varer også indeholdt cirka 300 kilo kokain.

Derefter fulgte politifolk diskret med i containerens videre transport til Danmark. Her afslørede overvågningen, at en stribe personer 1. marts 2021 var klar til at bryde ind i containeren og at overtage kokainen, som var gemt på paller bagest i containeren.

Imidlertid havde de tyske myndigheder fjernet kokainen.

I oktober sidste år blev 11 mænd idømt i alt 111 års fængsel for deres roller i affæren, og onsdag var turen så kommet til yderligere tre.

Den ene fik en lavere straf end de to øvrige. Straffen på et år skyldes, at han troede, at der var tale om hash.

Khalid Hakkouni på 36 år er idømt fængsel i otte år, mens syv år er straffen til 44-årige Jacob Alm.

Beviserne i onsdagens sag er blandt andet kommunikation på en krypteret beskedtjeneste.

Men selv om i alt 14 personer nu er dømt, er sagen ikke slut. Specialanklager Tomas Hugger oplyser, at tre andre venter på at komme for retten. En af disse er mistænkt for at være den danske bagmand. En udenlandsk bagmand, som ifølge Ekstra Bladet forleden har kaldt sig “El Professor”, er efterlyst internationalt.

I pressemeddelelsen onsdag siger Tomas Hugger:

– Sagen er en opfølger på den såkaldte containersag, hvor vi nu har ramt hele kæden fra top til bund – fra vagt over lagermand til chauffør og helt op i toppen af hierarkiet af netværket bag indsmuglingen.

Ved første runde i oktober sidste år blev den belgiske statsborger Hichem Chatri af byretten anset for at være hovedmand. 16 års fængsel var resultatet.

Allerede i Bremerhaven forsøgte han at få fat i containeren, mener byretten. Da det mislykkedes, fortsatte han sin jagt i Danmark og fandt en stribe samarbejdspartnere.

Så opsat var han på at nå frem i tide, at han prajede en taxi i Rødbyhavn og blev kørt til Ejby nær Glostrup.

Hichem Chatri og flere andre dømte har anket til landsretten.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere