AVIZ

Macron: Jeg prioriterer landets interesser frem for popularitet

FRANCE-POLITICS-PENSIONS-MEDIA
FRANCE-POLITICS-PENSIONS-MEDIA (Ludovic Marin/Ritzau Scanpix)

Det siger han onsdag i et sjældent interview på fransk tv.

– Når jeg står med et valg mellem kortsigtede meningsmålinger eller landets generelle interesse, så vælger jeg landets generelle interesse.

– Hvis det betyder, at jeg skal acceptere at blive upopulær, så accepterer jeg det, siger Emmanuel Macron ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hans udtalelser kommer efter nogle dramatiske dage for præsidenten.

Torsdag i sidste uge valgte han at gennemtvinge sin omstridte pensionsreform ved at bruge en særlig artikel i den franske forfatning.

Det pustede yderligere til den utilfredshed, som både vælgere og opposition længe har luftet over for Macrons pensionsplaner.

Præsidenten vil blandt andet hæve pensionsalderen fra 62 til 64 år.

– Tror I, at jeg nyder at lave den her reform? Nej, siger Macron onsdag.

– Men der findes ikke hundrede forskellige måder at sikre balance i regnskaberne. Den her reform er nødvendig, lyder det.

Flere fagforeninger har annonceret, at de torsdag vil arrangere strejker og demonstrationer forskellige steder i landet.

– Vi vil ikke have denne lov, og vi kommer til at kæmpe, indtil den bliver trukket tilbage, sagde pensionisten Jacques Borensztejn tirsdag ved en demonstration i Paris, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Macron siger, at han respekterer retten til fredelige protester. Han understreger dog samtidig, at “ekstrem vold” er uacceptabelt.

Præsidenten vil gennemføre pensionsreformen inden udgangen af 2023.

Han har også meddelt, at hverken ministerrokade eller nyvalg er på tale.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere