AVIZ

Novo Nordisk vil udvide produktion i Frankrig for milliarder

Novo Nordisk

Det har mediet Bloomberg tidligere skrevet om, og nu bekræftes det af selskabet i en pressemeddelelse.

Det danske selskab har i en længere periode haft udfordringer med at følge med efterspørgslen på dets populære diabetesmiddel Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy.

Udvidelsen skal være svaret på nogle af de flaskehalse, som selskabet har været ramt af i produktionen.

– Denne betydelige investering, der er annonceret i dag (torsdag, red.), bekræfter vigtigheden af vores franske produktionssted, siger Lone Charlotte Larsen, der er chef for produktionen i Chartres.

– Det er en hjørnesten i forbindelse med den vækst, vi oplever som virksomhed.

Investeringen ventes at skabe 500 nye arbejdspladser.

Det er ikke første gang i november, at Novo Nordisk annoncerer massive investeringer i produktionen.

Tidligere i november meldte Novo Nordisk ud, at man herhjemme vil accelerere udbygningen af selskabets danske fabrikker yderligere og sammenlagt vil investere 42 milliarder kroner i sine produktionsfaciliteter i Kalundborg.

Dermed bliver en del af den årlige investeringsramme på 25 milliarder kroner, som Novo Nordisk i februar meddelte, at den har afsat til nye fabrikker, altså udmøntet i Danmark.

Det nye anlæg i Kalundborg – hvor Novo allerede har haft produktion i mere end 50 år – kommer til at omfatte 170.000 kvadratmeter.

De nye fabrikker skal indrettes, så der kan produceres forskellige typer medicin, herunder de ovennævnte såkaldte GLP 1-præparater.

Der er allerede taget hul på investeringsprojektet i Frankrig, og de nye faciliteter ventes at stå færdige inden 2028.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere