AVIZ

Norsk politi indleder efterforskning af Ingebrigtsen-far

Gjert Ingebrigtsen

Det sker efter sønnerne Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen i sidste uge beskyldte faren for at have brugt vold og trusler mod dem i opdragelsen.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

– Vi har foretaget flere forundersøgelser, og de oplysninger, der er kommet frem, har gjort, at vi nu har åbnet en sag, siger politiinspektør Terese Braut Våge fra Sørvest Politidistrikt i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at sagen er rejst efter den norske straffelovs paragraf 282, der omhandler misbrug i nære relationer.

– Det betyder, vi er i en efterforskningsfase, hvor formålet er at afdække, om der foreligger strafbare forhold, siger politiinspektøren.

De norske løbestjerner Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen beskyldte i en klumme i VG deres far og tidligere træner, Gjert Ingebrigtsen, for at have brugt fysisk vold og trusler over for dem.

Gjert Ingebrigtsen er ikke sigtet i sagen. Hans advokat, John Christian Elden, siger, at Ingebrigtsen vil samarbejde fuldt ud med politiet.

– Efterforskningen er ikke uventet, og min klient er tryg ved udfaldet af sådan en undersøgelse, siger advokaten i en pressemeddelelse.

– Selv om en politiefterforskning selvfølgelig er en stor belastning for både Gjert Ingebrigtsen og resten af hans familie i en allerede vanskelig tid, er det samtidig den eneste måde, hans navn kan blive renset.

De tre sønners advokat, Mette Yvonne Larsen, siger til Aftonbladet, at en politiefterforskning er i tråd med brødrenes ønsker.

– Ud over det har jeg ingen kommentarer. Sønnerne trænger til fred og ro nu, siger sønnernes advokat.

Ingen af de tre sønner har længere deres far som træner.

De har alle tre på et tidspunkt i deres respektive karrierer været europamestre i 1500 meter løb.

Den yngste, 23-årige Jakob Ingebrigtsen, er olympisk mester på distancen og desuden også dobbelt verdensmester på 5000 meter.

Ved dette års VM i Ungarn måtte Jakob Ingebrigtsen nøjes med sølv på 1500 meter, mens konkurrenten Narve Gilje Nordås – der trænes af Gjert Ingebrigtsen – tog bronze.

/ritzau/

Andre læser også