AVIZ

Nordmænd er blevet såret i Gaza – uvist hvor mange

Israel-Palestine conflict

Det oplyser det norske udenrigsministerium til mediet NRK mandag.

Ministeriet ønsker ikke at sige, hvor mange der er tale om, og hvor hårdt sårede de er.

– Udenrigsministeriet er meget bekymret for norske borgere i området, siger kriseleder i ministeriet Guro Markussen Løvaas til mediet.

Han siger, at ministeriet arbejder hårdt for at hjælpe dem, men at situationen er kaotisk.

Ifølge NRK befinder der sig cirka 200 nordmænd i Gazastriben, og mindst halvdelen af dem er børn ifølge den norske udenrigsminister, Espen Barth Eide.

Der befinder sig også et “begrænset” antal danskere i Gaza.

Det har Udenrigsministeriet i Danmark oplyst – dog uden at meddele, hvor mange det drejer sig om, og hvad deres situation er.

Ministeriet har tidligere udtrykt bekymring for danskerne og udtalt, at det er i kontakt med dem. Der ses løbende på, hvilke muligheder der opstår for at få dem ud.

FN har udtalt, at forholdene for civile i Gaza er katastrofale. De mangler vand, medicin og steder at søge ly for de fortsatte bombardementer.

Israel har indført en omfattende blokade af Gaza. Dog kommer der en smule nødhjælp ind via Rafah-grænseovergangen til Egypten, men det er langt mindre end, hvad FN anser for at være nødvendigt.

Israel har svaret igen på et angreb udført den 7. oktober af den militante gruppe Hamas ved at kaste tusindvis af bomber mod Gazastriben.

Hamas’ angreb kostede ifølge Israels hær over 1500 mennesker livet.

Gazas sundhedsministerium siger mandag, at israelske angreb mod Gazastriben har kostet 5087 palæstinensere livet siden 7. oktober.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere