AVIZ

Nordkorea hævder at have testet tsunamiudløsende drone

South Korea Koreas Tensions
South Korea Koreas Tensions (Lee Jin-Man/Ritzau Scanpix)

Det oplyser nordkoreanske statsmedier fredag.

Testen er foregået fra tirsdag til torsdag. Det nordkoreanske militær har anvendt og affyret det nye våbensystem, som skal kunne starte en ødelæggende bølge i “superskala”.

– Denne atomare undervandsangrebsdrone kan anvendes ved hvilken som helst kyst eller havn eller kan ved udførelse blive slæbt af et skib i vandoverfladen, lyder det fra det statslige nyhedsbureau i Nordkorea, KCNA.

Det “hemmelige våben” blev sat i vandet i den sydlige Hamgyon-provins tirsdag. Torsdag detonerede sprænghovedet ifølge KCNA.

Indtil da havde det bevæget sig rundt i havet i 59 timer og 12 minutter på en dybde på mellem 80 og 150 meter, hævdes det.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, “ledede” militærøvelsen og sagde, at den også skal fungere som en advarsel til USA og Sydkorea, der dermed skal få øjnene op for, “DPRK’s ubegrænsede atomare krigsafskrækkelseskapacitet, der styrkes med stadig større hastighed”.

DPRK er en forkortelse for Nordkoreas officielle navn.

Efter et år med rekordmange testaffyringer af missiler og en stigende atomar trussel fra styret i Pyongyang, har USA og Sydkorea styrket sikkerhedssamarbejde. 13. marts skød landene den største militærøvelse i fem år i gang.

Øvelsen varede 11 dage og har fået navnet “Freedom Shield 23”.

Under militærøvelsen affyrede Nordkorea et ballistisk missil.

Et interkontinentalt ballistisk missil er en type af missiler, der kan skydes helt ud i det yderste lag af Jordens atmosfære og lande mange tusinde kilometer fra affyringsstedet.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere