AVIZ

Muligt nordkoreansk ballistisk missil lander i Det Japanske Hav

People watch a TV broadcasting a news report on North Korea firing what appeared to be a long-range ballistic missile, at a railway station in Seoul

Det melder blandt andet Japans Kystvagt og sydkoreanske myndigheder ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP om natten til mandag.

– Nordkorea affyrer uidentificerbart ballistisk missil over Østhavet (Det Japanske Hav, red.), skriver Sydkoreas militær ifølge AFP.

Japans forsvarsministerium skriver på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, at Nordkorea har affyret, “hvad der ligner et ballistisk missil” – muligvis et langdistance ballistisk missil, skriver Reuters.

Ifølge Japan menes missilet at allerede været styrtet ned i Det Japanske Hav uden for Japans eksklusive økonomiske zone (EEZ).

Det skulle være fløjet 1000 kilometer, inden det styrtede ned.

Japans Kystvagt og det sydkoreanske militær rapporterer regelmæssigt om, at Nordkorea affyrer missiler ud over Det Japanske Hav.

Søndag eftermiddag lød det sig ligeledes, at Nordkorea havde affyret et ballistisk missil mod øst.

Affyringen mentes at være sket i nærheden af landets hovedstad, Pyongyang.

Hverken Japan eller Sydkorea er medlemmer af den vestlige forsvarsalliance Nato. Begge har dog tæt samarbejde med alliancen og særligt USA, som er en af Nordkoreas største fjender.

USA har soldater udstationeret flere steder i Sydkorea og udfører af og til flådeøvelser med landet til stor frustration for Sydkoreas nordlige nabo. Nordkorea reagerer ofte på militærøvelserne med prøveaffyringer og trusler om atomkrig.

Sydkorea og Nordkorea lå i åben krig mellem 1950 og 1953, hvor de to indgik en våbenhvile. Den er aldrig formaliseret som en fredsaftale, hvorfor de to lande formelt set stadig er i krig.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere