AVIZ

Mistænkt for masseskyderier i USA er fundet død

18 Dead After Mass Shooter Goes On A Rampage In Maine

Det bekræfter guvernøren i Maine, Janet Mills.

– Som mange andre ånder jeg lettet op i aften ved at vide, at Robert Card ikke længere er en trussel mod nogen. Nu er tiden kommet til at hele, siger hun på et pressemøde fredag lokal tid.

Den mistænkte er formentlig død efter at have skudt sig selv.

Han blev fundet i et skovområde ved byen Lisbon. Lisbon ligger omkring 12 kilometer fra Lewiston, hvor skyderierne blev udført.

Politikilder fortæller til mediet CNN, at den 40-årige mand blev fundet tæt på en genbrugsstation, hvor han for nylig var blevet fyret.

Robert Card er mistænkt for at have dræbt 18 personer og såret yderligere 13 personer på en bar og i en bowlinghal onsdag. De dræbte er i alderen 14 til 76 år.

Kort efter skyderierne satte politiet en jagt ind på den formodede gerningsmand, som er medlem af det amerikanske militærs reservestyrke.

Den 40-årige blev betegnet som “bevæbnet og farlig”, og politiet bad borgere i byen om at blive inden døre.

Fredag lokal tid fandt en eftersøgning blandt andet sted omkring Androscoggin-floden.

Robert Cards bil blev efter skyderierne fundet efterladt ved et slæbested ved floden.

Ifølge mediet CBS News har den formodede gerningsmand modtaget flere medaljer i sin tid i reserven. Hans id-kort giver ham desuden adgang til alle militærbaser i USA.

Ifølge avisen The Washington Post var han i sommer indlagt i omkring to uger og modtog psykiatrisk behandling. Det skal være sket, efter at han havde truet med at angribe sin egen afdeling.

Han skal også have sagt, at han begyndte at høre stemmer, skriver avisen.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere