AVIZ

Borgere i Lewiston kan gå ud igen efter masseskyderier

18 Dead After Mass Shooter Goes On A Rampage In Maine

Det skriver Reuters.

Kort efter masseskyderierne, der fandt sted på en bar og i en bowlinghal, satte politiet en jagt ind på den formodede gerningsmand, et 40-årigt medlem af det amerikanske militærs reservestyrke.

Den 40-årige blev betegnet som “bevæbnet og farlig”, og politiet bad borgere i byen om at blive inden døre.

Den formodede gerningsmand er stadig ikke fundet.

Fredag lokal tid har dykkere været i vandet i Androscoggin-floden. Den formodede gerningsmands bil blev efter skyderierne fundet efterladt ved et slæbested ved floden.

Ifølge Reuters har den 40-årige mindst ét vandfartøj indregistreret i sit navn.

På et pressemøde siger Michael Sauschuck, der er ansvarlig for den offentlige sikkerhed i Maine, at politiet er åben over for muligheden for at finde den formodede gerningsmand i floden.

Men han siger også, at de ikke ved, om han er død, eller om han overhovedet befinder sig i nærheden af slæbestedet.

Det skriver mediet Lewiston Sun Journal.

Michael Sauschuck oplyser også, at alle 18 ofre for masseskyderierne er identificeret. Den yngste var 14 år, mens den ældste var 76 år.

Der har tidligere været forskellige meldinger om det nøjagtige dødstal, der på et tidspunkt lød på op mod 22 døde. Men det tal er altså lidt lavere ifølge myndighedernes seneste meldinger.

Politiet har som led i efterforskningen delt billeder af en mand i brun hættetrøje med skæg og et semiautomatisk skydevåben fra gerningsstedet.

Manden, som politiet mistænker for at stå bag skyderiet, har ifølge mediet CBS News modtaget flere medaljer i sin tid i reserven. Hans id-kort giver ham desuden adgang til alle militærbaser i USA.

Ifølge avisen The Washington Post var han i sommer indlagt i omkring to uger og modtog psykiatrisk behandling. Det skal være sket, efter at han havde truet med at angribe sin egen afdeling.

Han skal også have sagt, at han begyndte at høre stemmer, skriver avisen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere