AVIZ

Ministerium opfordrer kraftigt danskere til at forlade Libanon

ISRAEL-LEBANON-PALESTINIAN-CONFLICT

Det er budskabet i en video lagt på Twitter af Udenrigsministeriets Borgerservice onsdag eftermiddag.

– Hvis du er dansker og opholder dig i Libanon, beder vi dig om at høre rigtig godt efter, siger borgerservicedirektør Steen Hommel.

– Udviklingen i Libanon er ganske uklar og dermed usikker. Derfor fraråder vi alle rejser til Libanon, og vi opfordrer kraftigt til, at du forlader landet, hvis du har mulighed for det på nuværende tidspunkt.

Israel er i fortsat konflikt med militante i Libanon, hvor Hizbollah-militsen holder til, og har udført angreb mod områder i den sydlige del af landet.

Samtidig er der frygt for, at uroen i Mellemøsten breder sig yderligere.

Rejsevejledningen til Libanon var allerede inden dagens melding rød.

Det betyder, at alle rejser frarådes, og at man kraftigt bør overveje udrejse.

– Lige nu er der kommercielle billetter. Det er bedre, billigere og lettere. Derfor – sørg for at udnytte den mulighed, der er lige nu for at rejse ud, siger Hommel.

Danmark foretog for omtrent halvanden uge siden en evakuering af hundredvis af danskere i Israel.

Det skete, efter at den væbnede konflikt mellem den militante gruppe Hamas og Israel eskalerede efter Hamas’ overraskelsesangreb på Israel 7. oktober.

Evakueringen skete mod en egenbetaling på tusindvis af kroner.

Forsvaret oplyste tirsdag, at fregatten “Niels Juel” er ankommet til Middelhavet, hvor den muligvis kan spille en rolle, hvis der er yderligere behov for evakueringer i Mellemøsten.

Ritzau har henvendt sig til Udenrigsministeriet for at høre, hvor mange der er på danskerlisten i Libanon.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere