AVIZ

Island har registreret 700 jordskælv siden midnat

View from Reykjavik, with smoke on the horizon, towards the area where a volcano eruption was taking place, in Iceland

Jordskælvene er sket på halvøen Reykjanes, og et af dem – der ramte onsdag morgen nær fiskerbyen Grindavík – havde en størrelse på 4,5, rapporteres det.

Ifølge mediet kunne dette jordskælv mærkes i Grindavík, i hele regionen Suðurnes og også i området omkring hovedstaden, Reykjavik. Få timer inden var et andet jordskælv, med en størrelse på 3,9, blevet registreret i samme område.

Jordskælv i Island er en regelmæssig begivenhed. Reykjanes-området har tre gange over de seneste tre år oplevet bølger af jordskælv, som er blevet fulgt op med vulkanudbrud, skriver nyhedsbureauet dpa.

Islandsk forsker i naturkatastrofer Lovísa Mjöll Gudmundsdóttir siger til den islandske tv-station RÚV, at det stadig er uklart, i hvilket omfang natten og morgenens jordskælv peger mod et nyt vulkanudbrud.

Ifølge Icelandmonitor skriver det meteorologiske kontor i en pressemeddelelse, at der fortsat er jordskælvs-aktivitet i området.

– Og det er ikke umuligt, at rystelser af samme størrelsesorden som i morges vil forekomme igen. Sidste gang, der blev målt rystelser af lignende størrelse på Reykjanes-halvøen, var i juli i år, lyder det ifølge mediet.

I juli i år gik en vulkan i området Litli-Hrútur på Reykjanes-halvøen – cirka 30 kilometer sydvest for Reykjavik – i udbrud. Det stod på i flere uger, men det satte ikke områdernes befolkning i fare.

Island oplevede i april 2010 et vulkanudbrud, der lammede store dele af flytrafikken i Europa, da vulkanen sendte askeskyer flere kilometer op i luften over et meget stort område.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere