AVIZ

Mette Frederiksen græmmes over hjemlig opbakning til Hamas

Dronningen er til stede ved en højtidelighed i Københavns Synagoge, Dronningen

Det skriver hun i et opslag på de sociale medier Facebook og Instagram sent søndag aften.

– Hamas er i ledtog med alt det modsatte af, hvad vi står for. Danmark er et fredeligt og tolerant land. Og det har ingen rimelighed, at sikkerhedssituationen i Danmark forværres af det, der sker i Mellemøsten, lyder det.

Det var Hamas-bevægelsen, som onsdag 7. oktober fra Gazastriben indledte et angreb på Israel, hvor mindst 1400 blev dræbt.

Som modsvar har Israel siden da bombet Gazastriben og ifølge sundhedsministeriet i Gaza dræbt mindst 4741 personer.

I Danmark har der siden været en række propalæstinensiske demonstrationer – senest i København søndag.

Mette Frederiksen kalder i sit opslag Hamas’ angreb for et “brutalt terrorangreb” og bider mærke i, at ikke siden Holocaust er der blevet slået så mange jøder ihjel på én dag.

Hun skriver dog også, at Israel skal overholde krigens love, og at hun tager afstand fra alle, “der måtte hylde de grusomheder, som rammer palæstinenserne”.

Den humanitære situation i Gaza er også ifølge Mette Frederiksen “forfærdelig og uholdbar, ligesom den også var, inden krigen startede”. Hun henviser til akut mangel på mad, brændstof, rent vand og medicin.

– Det berører mig dybt, at især mange børn er ramt. Israel skal beskytte civilbefolkningen indenfor den humanitære folkeret, og fra Danmark sender vi flere penge til humanitær hjælp, skriver hun.

Det har ikke været muligt at få uddybet opslaget, da statsministeren ifølge Statsministeriet er på vej til Japan. Her skal hun i løbet af de kommende dage blandt andet mødes med landets premierminister, Fumio Kishida.

Mette Frederiksen skriver desuden, at der er forskel på Gaza og Vestbredden – og på almindelige palæstinensere og Hamas.

– Mange ønsker blot at leve et liv i tryghed og frihed. Derfor skal der fortsat arbejdes på en tostatsløsning. Intet kan dog hverken forklares eller forsvares i forhold til Hamas. De er en af verdens værste terrororganisationer, skriver hun.

Til slut lyder det fra statsministeren, at europæerne efter Holocaust lovede, at “vi aldrig mere ville lade jøderne i stikken”.

– Jeg er dybt bedrøvet over, at fredelige danske borgere igen skal gemme deres religion væk i det offentlige rum. Antisemitismen lever i bedste velgående. Det er skrækkeligt og viser, at en gruppe i Danmark ikke har taget vores danske værdier til sig, skriver hun.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere