AVIZ

Venstre-nestor og gruppeformand peger på Troels Lund som formand

Venstre holder pressemøde

Det sker, efter at Jakob Ellemann-Jensen mandag har offentliggjort, at han trækker sig som minister og formand samt forlader politik.

Søren Gade har været fremhævet som et muligt formandsemne, men Venstre-nestoren peger på et andet makkerpar i Venstre.

– Jeg håber meget, at Troels Lund og Stephanie Lose vil melde sig på banen som et makkerpar. Jeg ser dem som et stærkt makkerpar for Venstre, siger Søren Gade på Christiansborg efter et pressemøde.

Også Venstres gruppeformand, Lars Christian Lilleholt, håber, at Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose tager styringspinden.

Troels Lund Poulsen har tidligere over for DR og Berlingske udtalt sig lunkent om at skulle blive ny formand for Venstre.

Lars Christian Lilleholt ser dog en udvikling hos Troels Lund Poulsen:

– Som på en fodboldbane kan man godt starte med at spille i forsvaret og så rykke op i angrebet. Det er det, der sker med Troels nu.

– Han er blomstret op som en meget stærk politiker.

Jakob Ellemann-Jensen trækker sig, fordi “hans person” stod i vejen for politikken, og fordi det ikke lykkedes ham at genrejse Venstre, siger han selv.

Han blev formand for Venstre for fire år siden. Det skete efter et internt partioprør mod daværende formand Lars Løkke Rasmussen, som store dele af baglandet ville have til at trække sig.

Siden har flere partiprofiler, herunder Inger Støjberg, forladt partiet, som ligger historisk lavt i meningsmålingerne.

Søren Gade takker Ellemann for at have stået i spidsen for partiet i en hård periode.

– Ens tanker er hos Jakob i dag, og så er de hos partiet i morgen, siger Søren Gade.

Stephanie Lose er i dag næstformand for partiet, mens Troels Lund Poulsen overtager posten som vicestatsminister, økonomiminister og fortsætter som forsvarsminister.

Gade roser deres kvaliteter.

– De positionerede sig sammen, da Jakob var på sygeorlov, og det gjorde de rigtig godt.

– Det vil være mit bud, men det er i respekt for, at det er landsmødet, der vælger formandskabet i Venstre, siger Gade og uddyber, at der er brug for noget stabilitet.

Andre har spekuleret i, at Gade kunne være en mulig formand. Men det afviser han selv.

– Jeg kan starte med at kigge på min dåbsattest. Jeg sidder et andet sted og er ikke så tæt på magten, som jeg har været. Jeg mener helt oprigtigt, at Troels Lund og Stephanie Lose vil være et godt team for Venstre.

Han uddyber, at han ikke ved, om de vil stille op.

Det vil blive besluttet på landsmødet i Herning 18. november, hvem der skal være formand for Venstre.

/ritzau/

Andre læser også