AVIZ

Medier: Regeringsrokade sker torsdag formiddag

Venstre holder Landsmøde

Det sker torsdag, skriver DR, TV 2, Ekstra Bladet og B.T.

Medierne skriver ikke noget om, hvilke ministerposter der er i spil. Men DR har talt med Folketingets formand, Søren Gade (V), der siger, at nogen vil få en “øvdag, fordi de skal forlade det, de har arbejdet hårdt for i det seneste år”.

Han siger til DR, at det godt kan se ud, som om der kommer andre navne end Stephanie Lose ind, men understreger, at han ikke ved det.

Venstre har tidligere varslet, at regionsformand i Region Syddanmark og næstformand i Venstre Stephanie Lose (V) skal træde ind i regeringen.

Stephanie Lose var fra marts til august fungerende økonomiminister. Hun tog over for Jakob Ellemann-Jensen (V), mens han var sygemeldt med stress.

Dengang sagde hun dog, at det ikke var nogen drøm at blive minister. Det var en opgave, der skulle løses, lød det.

Nu tegner det altså til, at hun alligevel bliver det igen.

Ellemann kom kortvarigt tilbage som økonomiminister, men forlod dansk politik i oktober. Siden da har Troels Lund Poulsen (V) – foruden at være forsvarsminister – været økonomiminister.

Lose blev genvalgt som næstformand i Venstre i weekenden på partiets landsmøde. Samtidig blev Troels Lund Poulsen valgt som ny formand for partiet.

Venstre har lige nu seks ministerposter. Foruden Troels Lund er Sophie Løhde, Jacob Jensen, Louise Schack Elholm, Thomas Danielsen og Marie Bjerre ministre.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere