AVIZ

Medie: Tidligere stabschef er tildelt immunitet i stormløbssag

FILE PHOTO: White House Chief of Staff Mark Meadows in Washington

Det oplyser unavngivne kilder til det amerikanske medie ABC.

Trump står i sagen overfor anklager om ulovligt at have forsøgt at omstøde sit nederlag ved præsidentvalget i 2020. Her tabte Trump til den nuværende præsident, Joe Biden.

Trump er i sagen anklaget for at have lavet en sammensværgelse med det formål at bedrage USA, at lave en sammensværgelse for at forhindre en officiel proces, hindring af og forsøg på at hindre en officiel proces og at lave en sammensværgelse mod retten til at stemme og at få sin stemme optalt.

Ifølge ABC har Meadows talt med den særlige anklager i sagen, Jack Smith, mindst tre gange i 2023.

Her har Meadows oplyst, at han gentagne gange fortalte den tidligere præsident at beskyldningerne om omfattende valgsvindel efter præsidentvalget var ubegrundede.

Ifølge ABC’s kilder har den tidligere stabschef også oplyst de føderale efterforskere, at Trump var “uærlig” overfor offentligheden, da han første gang fejlagtigt hævdede, at han havde vundet valget.

6. januar 2021 blev USA’s Kongres i Washington D.C. stormet af vrede demonstranter. Demonstranterne ville have underkendt valgresultatet fra præsidentvalget, der var blevet afholdt den 3. november 2020.

Demonstrationen bevægede sig fra sit begyndelsessted og op mod Kongressen, efter at den afgående præsident, Donald Trump, havde holdt en tale. Her sagde Trump blandt andet, at man skulle tage landet tilbage.

/ritzau/

Andre læser også