AVIZ

Medie: FBI efterforsker eksplosion på bro som forsøg på terror

FILES-US-TRANSPORT-BORDER-EXPLOSION

Unavngivne kilder siger til tv-stationen Fox News, at FBI betragter eksplosionen som et forsøg på terrorangreb.

Ifølge kilderne var der sprængstof i bilen.

To personer, der befandt sig i bilen, er døde, og en grænsevagt er blevet lettere såret, tilføjer kilderne til Fox News.

FBI har endnu ikke bekræftet nogen af de oplysninger, Fox News viderebringer.

Forbundspolitiet har indtil videre kun bekræftet, at det er i færd med at undersøge en eksplosion i et køretøj på Rainbow-broen mellem USA og Canada ved Niagara Falls.

Andre kilder bekræfter over for tv-stationen ABC News, at der er dødsofre i forbindelse med eksplosionen. De oplyser ikke, hvor mange der er tale om.

Et øjenvidne fortæller til den britiske tv-station BBC, at bilen kørte i høj fart fra USA med retning mod Canada, da den ramte et autoværn og eksploderede “som en ildkugle”.

BBC tilføjer, at der har været modstridende meldinger om, hvilken retning bilen kørte i.

Broen er blevet afspærret, mens politiet arbejder på at finde ud af, hvad der er sket.

Flere andre grænseovergange er ligeledes blevet lukket af politiet, skriver Fox News.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, siger i en udtalelse i Canadas parlament, at der er tale om en “meget alvorlig situation”.

Han tilføjer ifølge BBC, at fire grænseovergange er blevet lukket, og at sikkerheden kan blive øget ved alle canadiske grænser.

Efter en kort opdatering forlod Trudeau parlamentet, skriver BBC.

Canadas minister for offentlig sikkerhed, Dominic LeBlanc, sagde kort forinden på et pressemøde onsdag aften dansk tid, at Canadas regering tager situationen “ekstremt alvorligt”.

Han tilføjer ifølge Reuters, at det er for tidligt at sige, om eksplosionen skyldes en bevidst handling.

En kilde i Det Hvide Hus i Washington D.C. siger til Reuters, at situationen bliver fulgt tæt.

New Yorks guvernør, Kathy Hochul, skriver i en meddelelse på det sociale medie X, at delstatens myndigheder følger situationen tæt og er til stede ved broen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere