AVIZ

Jon Stephensen får plads i tre udvalg efter aftale med regeringen

Møde i salen med statsministerens spørgetime

Det sker som led i aftalen om at indgå i valgforbund med regeringen, som Jon Stephensen har indgået.

Det skriver Ekstra Bladet.

– Den aftale om valgforbund, som blev indgået for et par uger siden, indebærer, at Jon indtræder i udenrigsudvalget, socialudvalget og grønlandsudvalget, skriver Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn til mediet.

Dermed får Jon Stephensen igen en rolle i Folketingets udvalg, efter han har været isoleret løsgænger siden sit exit fra Moderaterne i august.

Da Mike Fonseca også måtte forlade Moderaterne i sidste uge på baggrund af sit forhold med en 15-årig pige, så regeringens indenrigspolitiske flertal ud til at vakle.

Mandag kom det dog frem, at regeringen tidligere havde indgået en aftale med Jon Stephensen om at være i valgforbund sammen, og at han dermed ville stemme for SVM-regeringens aftaler.

Flertallet var dermed sikret, og som del af aftalen får Jon Stephensen nu plads i de tre udvalg.

De sker på bekostning af andre folketingspolitikere, skriver Ekstra Bladet.

I Udenrigsudvalget må Socialdemokratiets Flemming Møller Mortensen forlade posten, og i Socialudvalget erstatter Jon Stephensen Preben Bang Henriksen fra Venstre.

Selv om Jon Stephensen trådte ind i udvalgene dagen efter, Moderaterne fik kendskab til Mike Fonsecas sag, beretter parterne, at aftalen er indgået flere uger før.

/ritzau/

Andre læser også