AVIZ

Jon Stephensen får plads i tre udvalg efter aftale med regeringen

Møde i salen med statsministerens spørgetime

Det sker som led i aftalen om at indgå i valgforbund med regeringen, som Jon Stephensen har indgået.

Det skriver Ekstra Bladet.

– Den aftale om valgforbund, som blev indgået for et par uger siden, indebærer, at Jon indtræder i udenrigsudvalget, socialudvalget og grønlandsudvalget, skriver Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn til mediet.

Dermed får Jon Stephensen igen en rolle i Folketingets udvalg, efter han har været isoleret løsgænger siden sit exit fra Moderaterne i august.

Da Mike Fonseca også måtte forlade Moderaterne i sidste uge på baggrund af sit forhold med en 15-årig pige, så regeringens indenrigspolitiske flertal ud til at vakle.

Mandag kom det dog frem, at regeringen tidligere havde indgået en aftale med Jon Stephensen om at være i valgforbund sammen, og at han dermed ville stemme for SVM-regeringens aftaler.

Flertallet var dermed sikret, og som del af aftalen får Jon Stephensen nu plads i de tre udvalg.

De sker på bekostning af andre folketingspolitikere, skriver Ekstra Bladet.

I Udenrigsudvalget må Socialdemokratiets Flemming Møller Mortensen forlade posten, og i Socialudvalget erstatter Jon Stephensen Preben Bang Henriksen fra Venstre.

Selv om Jon Stephensen trådte ind i udvalgene dagen efter, Moderaterne fik kendskab til Mike Fonsecas sag, beretter parterne, at aftalen er indgået flere uger før.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere