AVIZ

Mand såret af politiskud sigtes for trusler og røveri

Skud afgivet på Kongens Nytorv
Skud afgivet på Kongens Nytorv (Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Desuden sigtes han for røveri mod en butik og trusler mod personale i en café i Indre By.

Det oplyser Københavns Politi torsdag.

– For nuværende er han sigtet for at være i besiddelse af en kniv og for at have truet flere politibetjente med kniven.

– Han sigtes desuden for et røveri begået kort tid inden hændelsen i en butik i nærheden af Kongens Nytorv, samt for trusler på livet fremsat onsdag morgen mod personale i en café i Indre By, skriver politiet i en mail til Ritzau.

Politiet oplyser ikke, hvordan manden forholder sig til sigtelserne.

Manden bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør in absentia, hvor han ikke selv vil være til stede. Retsmødet begynder klokken 10.

Det var onsdag klokken 10.27, at politiet skød den 36-årige mand midt på Kongens Nytorv.

Københavns Politi oplyste onsdag, at manden er såret og modtager lægelig behandling.

Ifølge et øjenvidne opstod der noget tumult, da en sølvgrå varebil – som viste sig at være en politibil – afskar manden vejen.

– Han havde noget blankt i hånden, som jeg tror, var en kniv. Der væltede politifolk ud af bilen, og så gik han frem mod dem, og de skød ham, sagde øjenvidnet til Ritzau.

Øjenvidnet fortalte, at manden i forbindelse med episoden råbte højt og bankede voldsomt på den sølvgrå bil, inden betjente kom ud. Ifølge vidnet afgav politiet flere skud mod manden.

– Jeg tror, de ramte ham i benene. Han faldt om med det samme. Han havde også blod i hovedet, men det tror jeg, var fra faldet, lød beskrivelsen fra øjenvidnet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger også sagen. Det er Politiklagemyndigheden, som under sager, hvor borgere kommer til skade som følge af politiets handlinger, for eksempel når der er tale om skud.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere