AVIZ

Mand og kvinde tiltalt for at have planlagt drab på gravid

Blomster og lys foran Plejecenter Samsøvej til minde om dræbt kvinde
Blomster og lys foran Plejecenter Samsøvej til minde om dræbt kvinde (Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Der er tale om en 25-årig mand, der er tiltalt for at have udført knivdrabet, mens en 34-årig kvinde er tiltalt for at have medvirket.

De skulle sammen have planlagt forbrydelsen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse fredag. Begge tiltalte har under tidligere retsmøder nægtet sig skyldige.

Drabet, sagen handler om, blev begået sent om aftenen den 3. november.

En 37-årig kvinde, der var gravid, havde netop fået fri fra det plejehjem, hun arbejdede på, da hun blev angrebet med kniv i sin bil.

Gerningsmanden trak hende ud af bilen, og hun fik knivstik på ben, krop og arme. Hendes hals blev desuden skåret over. Det er kommet frem ved tidligere retsmøder i forbindelse med sagen.

Kvinden døde som følge af overfaldet, men det var muligt i første omgang at redde hendes ufødte barn – en lille dreng. Han døde dog få dage senere – den 8. november.

Samme dag blev de to personer fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Her afgjorde en dommer, at der var grundlag for at varetægtsfængsle dem i sagen. De har siddet fængslet lige siden.

Kvinden, der blev slået ihjel, var afghansk statsborger, og de tiltalte har begge har en relation til den dræbte.

Sagen mod manden og kvinden bliver ført ved Retten i Holbæk. Den indledes 26. september og er berammet til otte retsdage.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere