AVIZ

Maleri af Picassos elskerinde solgt for 970 millioner

TOPSHOT-US-ART-AUCTION-PICASSO

Der er tale om Picasso-maleriet “Femme A La Montre”, hvis titel kan oversættes til “Kvinde med et ur”. Det er malet i 1932 og afbilleder modellen Marie-Thérèse Walter, som var Pablo Picassos elskerinde.

Maleriet bliver med salget det Picasso-værk, der er blevet solgt på auktion til den næsthøjeste pris nogensinde.

Den nye ejer, hvis identitet ikke er blevet afsløret, har købt værket gennem auktionshuset Sotheby’s. Tidligere har det været ejet af kunstsamleren Emily Fisher Landau, som købte det i 1968. Hun døde i marts i år.

Det har i mange år hængt over samlerens pejs i hendes lejlighed i New York.

Forud for salget har kunstværket været på en rejse rundt til flere storbyer. I september var det udstillet i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater og var også i Hongkong og London for at blive fremvist for potentielle købere.

Forventningen var dengang, at det ville indbringe mindst 846 millioner kroner.

Ud over “Femme A La Montre” er omkring 120 andre værker også til salg på auktionen, der varer to dage.

Ifølge BBC var Marie-Thérèse Walter kendt som Picassos “gyldne muse”, og hun var 17 år, da hun mødte den 45-årige Pablo Picasso i Paris. Parret indledte efterfølgende et hemmeligt forhold, mens han stadig var gift med den ukrainske balletdanserinde Olga Khokhlova.

Marie-Thérèse Walter udgør motivet på flere af Picassos malerier. Herunder værket “Femme Nue Couchee”, som ifølge BBC blev solgt for omkring 470 millioner kroner på en auktion i 2022.

Rekorden for et Picasso-maleri har “Les Femmes d’Alger”. Det blev i 2015 solgt for 179,4 millioner dollar.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere