AVIZ

Syv fra forbudt bande er anholdt i sag om hashsmugling

Dom i sagen mod Morten Messerschmidt

De syv bliver fremstillet for en dommer torsdag i Retten på Frederiksberg. Her vil en anklager bede om varetægtsfængsling.

Mændene sættes af politiet i forbindelse med den forbudte bande Loyal To Familia, erfarer Ritzau.

Det var onsdag morgen, at politiet gik i aktion og skred til anholdelse af mændene, der er i alderen fra 22 til 27 år.

Indsmuglingen af de 95 kilo hash skal være sket i begyndelsen af juni, mener politiet. Derefter blev de illegale varer ifølge politiets mistanke fordelt blandt nogle af bandens medlemmer, så de kunne sælge dem “på det organiserede hashmarked”, lyder det.

I pressemeddelelsen siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, at efterforskningen har været omfattende.

– Vi ser anholdelserne som endnu et slag mod det kriminelle rocker-/bandemiljø, og ikke mindst den måde, som de blandt andet tjener deres penge på, udtaler Knud Hvass.

Banden blev i 2021 opløst af Højesteret i en historisk retssag, som var anlagt af politiet.

Det var en ulovlig forening, fordi der i regi af foreningen er begået alvorlig kriminalitet, har landets øverste domstol fastslået.

Dommen betyder, at det er forbudt og strafbart at vise sig offentligt med bandens kendetegn.

Siden sensommeren har medlemmer af LTF tilsyneladende haft en blodig konflikt med Hells Angels. En 30-årig mand med forbindelse til rockergruppen blev dræbt i august i Pusher Street i Christiania med pistolskud, og senere skete der en eksplosion i Hells Angels’ klubhus i København.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere