AVIZ

Magnussen tager sæsonens første point i Saudi-Arabien

AUTO-PRIX-F1-KSA
AUTO-PRIX-F1-KSA (Ben Stansall/Ritzau Scanpix)

I Saudi-Arabiens grandprix lå han længe og lurede på en plads i top-10, og efter flere forsøg på overhalinger lykkedes det til sidst danskeren at klemme sig ind. Det sikrer ham et enkelt point.

Den danske racerkører kan samtidig glæde sig over, at han sluttede foran Haas-kollegaen Nico Hülkenberg, der endte to placeringer længere tilbage.

Sæsonens andet løb blev endnu en stor triumf for Red Bull, som igen tog de to topplaceringer og så særdeles overlegen ud.

Sammenlignet med første grandprix i Bahrain var placeringerne dog byttet rundt for Sergio Perez og Max Verstappen med mexicaneren som vinder.

Verstappen startede helt nede som nummer 15, efter at den forsvarende verdensmester fik mekaniske problemer under lørdagens kvalifikation.

Men Red Bull-bilen havde tydeligvis mere fart end alle de omkringliggende. Lidt efter lidt arbejdede hollænderen sig op gennem feltet, og han passerede også Magnussen uden problemer i indledningen.

Danskeren kørte allerede i pit efter otte omgange. Her skiftede han fra mediumdæk til hårde dæk, og selv om han kortvarigt tabte en håndfuld positioner, var han ti omgange senere oppe som nummer 11 efter en startplacering som nummer 13. En god disposition fra holdets side.

En safetycar nulstillede løbet efter 18 omgange, da Aston Martins Lance Stroll fik problemer og parkerede i den ene side af banen.

Verstappen var allerede oppe som nummer fire, og da han også havde overhalet både Mercedes’ George Russell og Aston Martin-køreren Fernando Alonso, duftede det for alvor af en ny triumf for Red Bull.

Helt i front lå Sergio Perez nemlig. Mexicaneren havde pole position efter lørdagens kvalifikation og skulle bare holde sin holdkammerat bag sig.

På 11.-pladsen øgede Magnussen sit forspring til Hülkenberg, mens danskeren selv halede ind på AlphaTauris Yuki Tsunoda.

Magnussen forsøgte at overhale to gange, men japaneren afviste begge forsøg. Med fire omgange igen lykkedes det endelig for danskeren, som havde mere at skyde med og kun distancerede Tsunoda herfra.

Perez holdt sin føring og satte 25 point ind på kontoen, men til sidst snuppede Verstappen den hurtigste omgangstid og tog dermed et ekstra point.

Det betyder, at han fortsat fører samlet med Perez et enkelt point bag sig.

Om to uger går det løs i Australien.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere